ŠIRENJE ZARAZE U HRVATSKOJ: Sa strahom se očekuju rezultati testiranja učesnika svadbe u Splitu

U Hrvatskoj su u protekla 24 sata registrovana 53 novozaražena koronavirusom, a jedna osoba je preminula, saopštio je Nacionalni štab civilne zaštite.

  • Regija

  • 08. Jul. 2020  08. Jul. 2020

  • 0

Broj trenutno oboljelih, odnosno aktivnih slučajeva, u Hrvatskoj danas je ukupno 934.

Među njima je 91 pacijent na bolničkom liječenju, od kojih su četiri na respiratoru.

Od 25. februara, kada je evidentiran prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas  je registrovano ukupno 3.325 osoba zaraženih novim virusom, od kojih je 114 preminulo, a 2.277 se oporavilo.

U samoizolaciji je trenutno 4.539 osoba.

Do danas je testirano ukupno 88.235 osoba, od kojih 1.375 u posljednja 24 sata.

U Splitu se čeka stotinjak nalaza sa svadbe.

Direktorica Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije Željka Karin smatra da treba naći dobru mjeru između želja mladenaca, privrede i zdravlja.

"Zdravlje nam treba biti na prvom mjestu. Mislim da bi trebalo ograničiti broj ljudi u zatvorenim prostorima ako se ovako nastavi. Ne bi bilo loše preporučiti otvorene prostore sada, ljeti, jer je na njima manja mogućnost zaraze", rekla je ona komentarišući prijedlog Štaba da na svadbama bude ograničen broj zvanica.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...