MNOGI OD VAS NISU NIKADA ČULI ZA OVAJ BREND: FC Barcelona ima službeni auto, a nije Audi (VIDEO)

Audi je godinama bio sponzor slavnog kluba, a njegovi fudbaleri su redovito koristili usluge bolida iz Ingolstadta. Sada je situacija radikalno drukčija.

  • Auto

  • 08. Jul. 2020  

  • 0

Ne samo da će Barcini nogometaši voziti auto druge marke, već je ovo prvi slučaj u povijesti da je neki nogometni klub dobio službeni auto. Vjerovali ili ne, Cupra je službeni auto FC Barcelone. 

alt

Za one slabije upućene recimo kako Cupra već neko vrijeme nije sportska izvedba Seatovih modela, već ima status zasebne marke. Naravno, radi se o svojevrsnoj ekskluzivi čiji su automobili temeljeni na Seatovim modelima. A kako je Seat dio VW grupe, kakva-takva poveznica s Audijem je prisutna. 

Vratimo se mi temi i recimo kako je titulu službenog auta zaslužio Cupra Formentor, SUV model i prvi samostalni model Cupre. Dobra vijest za fudbalere je da će taj auto biti korišten u promotivne svrhe, a nogometašima će biti dano na volju da biraju žele li svoj primjerak. 

alt

Prvi koji je zaželio voziti Cupru je golman Marc-Andre ter Stegen, inače Cuprin globalni ambasador. Kad kažemo da se Formentor od danas nalazi u prodaji, stvari postaju jasnije, ovo je odličan marketinški potez kako bi se privukli kupci.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...