„NE RAZUMIJEŠ TI TO, DRAGANE, NAŽALOST…“: Tuzlanski SDP-ovci u nekoliko rečenica demolirali Čovića…

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović na sjednici Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine izjavio je da je „Mostar u ovom vremenu sačuvao svoju multietničnost te da su rijetke takve sredine u Bosni i Hercegovini“, te da bi „volio da je takva situacija u Tuzli“ i da u Tuzli nema Hrvata na istaknutim pozicijama, što govori o politici koja se vodi.

  • Mini market

  • 09. Jul. 2020  09. Jul. 2020

  • 0

Tim povodom saopćenjem za javnost oglasio se i SDP Tuzla:

“Socijaldemokratska partija BiH je, kao politička partija, veoma visoko iznad prizemne, ustajale i zagušljive nacionalističke retorike, koja davi ovaj narod skoro tri decenije, i ne pada nam na pamet da padamo u zamku prebrojavanja eritrocita naših građana, kao što to čine vladajuće stranke, koje godinama dijele naš novac, dijele gradove, dijele funkcije, dijele škole, dijele nas, obične građane. I, ne samo da nas dijele, oni su velemajstori fašisoidne misli i ratnohuškačke politike, koju nameću narodima u BiH od vremena osamostaljenja naše države. Tamo gdje ta politika nikad nije prolazila i gdje je uvijek doživljavala potpuni krah jeste grad Tuzla, svjetski svijetli primjer multikulture i nevjerovatnog međunacionalnog uvažavanja sa, za nacionaliste, neshvatljivim stepenom tolerancije. U mraku krtičnjaka promiskuitetnih nazovipolitičara savršeno uskih vidika, targetiran je grad koji živi svoj život na najvišem mogućem stepenu međunacionalnog respekta. Tuzla se zove.

Takvim profilima političara ovakav grad je prst u oku. Cilj im je uništiti pravu utvrdu bosanskohercegovačke istine, a to je mogućnost zajedničkog života za koju nam nacionalfašističke stranke, koje su nas potpuno ljudski devalvirale, uporno kažu i lažu da je nemoguće. Nije Tuzla slučajno odabrana kao cilj za otrovnu strelicu Dragana Čovića i nije prvi put. Poznata je i uporna ta predizborna strategija i pozicioniranje za predstojeće stranačko pregovaranje. Poznato je i to da što je upornija, to više promaši cilj. Sudeći prema reakcijama svih Tuzlaka, i ovog puta su podbacili. Ne može krtica iz mraka ni nanišaniti albatrosa slobodno raširenih krila. Ne zna krtica ni šta su krila. Tuzlaci, ma kako se izjašnjavali, ne opraštaju ovakav vid retorike. Ne vole slobodarski Tuzlaci kad ih se etiketira, kao što to radi Dragan Čović. Lete Tuzlaci slobodno, raširenih krila, na visinama gdje se ne čuje nacionalistički poklič i potpuno van dometa pilićarskih praćkica. NO PASARAN, Dragane. – Ne razumiješ ti to, nažalost.”

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...