ČUDO PRIRODE: U ovaj domaći pripravak za čišćenje bubrežnih kamenaca i mokraćnih kanala zaklinju se mnogi…

Svi oni koji su bar jednom u životu imali bubrežni kamenac, znaju koliko je to bolno stanje.

  • Zdravlje

  • 09. Jul. 2020  09. Jul. 2020

  • 0

Čak i nakon što je u mjehuru, kamen mora proći kroz uretru. Kako muškarci imaju dužu mokraćnu cijev, imaju mnogo veći problem s ovim i zdravstveni radnici često taj proces nazivaju “muškim porodom”. Zato je dobro znati recepte poput ovog, koji mogu na prirodan način pomoći u rastapanju kamenja prije nego što izazovu toliko problema.

Lijek za bubrežni kamenac

SASTOJCI

1 šoljica čistog javorovog sirupa
250 gr ekstra djevičanskog maslinovog ulja
250 g limuna s korom
250 g peršunovog korijena
250 g domaćeg meda

PRIPREMA

Dobro operite limun i izrežite ga na komade skupa s korom, a zatim ga stavite u blender. Izmiksajte ga. Zatim, očistite i peršunov korijen, izrežite ga na komade te dodajte u blender gdje je već izmiksani limun. Zatim dodajte javorov sirup, med i maslinovo ulje i još jednom sve izblendajte dok ne dobijete glatku, dobro izmiješanu smjesu. Sve pohraniti u hermetičnu teglu i držati u hladnjaku.

PRIMJENA

Jednu kašiku pripravka uzimati svako jutro na prazan želudac te piti puno tekućine tokom dana.

Isprobajte, mnogi se kunu da im je pomoglo!

(SB)

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...