ŠTO SU IH KRALI – KRALI SU: Volkswagen je maksimalno zaštitio Golf „osmicu“, lopovi sada nemaju nikakvih šansi…

Ljubav prema njemačkoj marki već je legendarna, ali s kupovinom VW automobila u pravilu stiže i zabrinutost zbog potencijalne krađe.

  • Auto

  • 09. Jul. 2020  09. Jul. 2020

  • 0

Taj brend je, naime, i omiljena meta lopova kako kod nas, tako i u ostatku Evrope.

Njemački autoklub (ADAC) testirao je otpornost Golfa VIII na krađe i zaključak je jasan – ovaj automobil otporan je na krađe takozvanim relejnim kutijama. Odnosno, u Golfove s pokretanjem bez ključa nemoguće je ući ako nemate u džepu ili blizini vozila originalni VW-ov ključ.

Novi Golf opremljen je UWB tehnologijom, koja detektira tačnost radiosignala, odnosno tačno procjenjuje dolazi li signal s originalnog VW-ovog daljinskog ključa ili se radi o uređaju koji simulira signal i pomoću njega lopovi pokušavaju ući u automobil.

Dakle, Volkswagen Golf otporan je na krađe takozvanim relejnim kutijama, koje su danas najčešća tehnika pri otuđenju automobila. No, uvijek treba biti oprezan, jer i vrhunski kriminalci imaju naviku istraživati i tražiti nove metode.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...