UPOZORENJE SVJETSKE ZDRAVSTVENE ORGANIZACIJE: "Pandemija ubrzava, većina zemalja još nije uspjela da je stavi pod kontrolu"

Pandemija koronavirusa i dalje se ubrzava, a većina zemalja još nije uspjela da je stavi pod kontrolu, upozorio je direktor Svjetske zdravstvene organizacije Tedros Ghebreyesus.

  • Svijet

  • 09. Jul. 2020  09. Jul. 2020

  • 0

On je naglasio da je od više od 11,8 miliona slučajeva u svijetu, koliko je prijavljeno toj organizaciji, polovina potvrđena u proteklih šest sedmica.

Ghebreyesus je ocijenio da je pandemija koronavirusa otkrila nejednakosti, globalno i u pojedinačnim državama, kako u medicinskom sistemu, tako i šire u društvu, prenose mediji.

"Obično se kaže da zarazne bolesti ne znaju za granice. One ne mare za političke razlike niti za one između zdravlja i ekonomije, života i preživljavanja. Pandemija Covida-19 sve ih je izbrisala", rekao je Ghebreyesus.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...