AKCIJA ZA KORISNIKE: Twitter u znaku obilježavanja genocida u Srebrenici

"Twitter ima jednu funkcionalnost koja se zove ‘trending’; Ta funkcionalnost pokazuje koji se tagovi najviše koriste taj dan".

  • Društvo

  • 10. Jul. 2020  10. Jul. 2020

  • 0

Pokrenuta je akcija korisnike Twittera da se u subotu, 11.7.2020. priključe sa tagovima  #SrebrenicaGenocide ili  #Srebrenica.

"Bosniaappeal i BHDINFODESK iz Birminghama ponovo se uključuju u akciju: 'Twitter u znaku obilježavanja genocida u Srebrenici” - #SrebrenicaGenocide ili  #Srebrenica. Bosniaappeal će ovaj poziv i upustvo poslati na svoju bazu podataka koja broji 85.000 email adresa, a BHDINFODESK posredstvom medija, Twitera i Facebooka obavijestiti javnost o ovoj akciji.

Twitter je popularna socijalna mreža koja ima više od 330 miliona aktivnih korisnika. Twitter ima jednu funkcionalnost koja se zove ‘trending’. Ta funkcionalnost pokazuje koji se tagovi najviše koriste taj dan.

Tag je bilo koja riječ ili više riječi sa predznakom # kao npr. #SrebrenicaGenocide ili samo #Srebrenica.

Ako pošaljemo dovoljno velik broj poruka na Twitteru u subotu, 11.7. sa tagovima #SrebrenicaGenocide ili #Srebrenica možemo ostvariti da se genocid u Srebrenici uvrsti u ‘trending’ i na taj način milioni ljudi koji koriste Twitter će to vidjeti, tako da ćemo na ovaj način ukazati ljudima na genocid koji se desio u Srebrenici.

Molimo Te, Bože, da tuga bude nada, da osveta bude pravda, majčina suza molitva, da se više nikome ne ponovi Srebrenica", navodi se u saopćenju.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...