ŠEPIĆ POZIVA INZKA NA REAKCIJU: „Politički i medijski sistem Aleksandra Vučića koristi svaki 11. juli; Krajnje je bezobrazno da televizija Pink, koja je simbol okupacije BiH…“

Saopćenjem za javnost oglasio se predsjednik Nezavisnog bloka Senad Šepić.

  • Mini market

  • 10. Jul. 2020  10. Jul. 2020

  • 2

„Nažalost, svjedoci smo kako politički i medijski sistem Aleksandra Vučića koristi svaki 11. juli da pokaže kako je Srbija još  nesposobna za iskreno poštovanje prema Bosni i Hercegovini i odmak od politike koja je kreirala genocid u Srebrenici.

Inscenirani napad na nekadašnjeg lidera radikala u Potočarima 2015. godine bio je vrhunac takve politike, ali i pet godina poslije toga, strukture pod Vučićevom kontrolom koriste sve prilike da na perfidne načine iskažu nepoštovanje prema osjećajima svojih komšija u Bosni i Hercegovini. Zbog toga nije slučajno da na dan u kojem Bošnjaci obilježavaju najtužniji dan u svojoj historiji, Vučićeva medijska mašinerija, čiji je govor mržnje kreirao atmosferu za počinjenje genocida, pravi vrhunac parade kiča i neukusa za cijeli region.

Nije slučajno i krajnje je bezobrazno da televizija Pink, koja je simbol okupacije Bosne i Hercegovine šundom i nekulturom, baš na 11. juli tempira finale svog najnemoralnijeg i najneukusnijeg reality programa „Zadruge“. Srbija nije zakonski riješila poštovanje genocida u Srebrenici, ali samo naivni mogu vjerovati da medijski servis Aleksandra Vučića nije bio svjestan na koji datum organizuje slavljenje srbijanske trash-kulture, direktno povezane sa širenjem mržnje u regionu. Srbijansko društvo i politika moraju pokazati više senzibiliteta prema vremenu i prostoru u kojem se nalazi ukoliko iskreno želi graditi dobrosusjedske odnose“, kaže predsjednik Nezavisnog bloka Senad Šepić.

Nezavisni blok ovim ukazuje na civilizacijske razlike između načina na koji Bosna i Hercegovina i Memorijalni centar Srebrenica obilježavaju dan genocida u Srebrenici i ponašanja Vučićeve Srbije. Pozivamo građane naše zemlje da sutra zastanu na zvuk sirene, da ukažu poštovanje žrtvama i pomole se za njih, a vlasti u BiH i visokog predstavnika Valentina Inzka podsjećamo na moralnu obavezu i obećanje da se donese zakon o zabrani negiranja genocida“, kazao je Šepić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...