NOVI DIPLOMATSKI SKANDAL U REŽIJI PREDSJEDNIKA SRBIJE: Aleksandar Vučić nakon sastanka s Angelom Merkel žestoko napao Hrvatsku…

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je danas "najgori dan od početka korone", kao i da će se posljedice protesta u glavnom gradu Srbije tek vidjeti. 

  • Regija

  • 10. Jul. 2020  10. Jul. 2020

  • 0

Nakon susreta s Angelom Merkel, komentirao je reakcije iz Hrvatske na proteste u Beogradu.

"Svakome ko na uspešan način vodi Srbiju, oni će želeti propast. Kako je vojska odbila poslušnost? To su izmišljotine o upotrebi 63. ili 72. padobranske brigade. Nikada ih nećemo upotrebiti u bilo kakvim unutrašnjim nemirima niti je to bilo kome padalo na pamet", rekao je Vučić.

"Neka se oni raduju", rekao je dodavši da je zadovoljan kada se u Hrvatskoj raduju i kada vjeruju u srpsku nesreću, jer mu je, onda, jasno da imaju puno problema sa snagom Srbije i da ne mogu podnijeti uspjehe Srbije, koji su veći od hrvatskih.

"Ako imate -10 ekonomski rast, a Srbija 0, -1 ili -2, a što da ne mrzite Vučića, što da ne navijate za sve, i za one koji otvoreno kažu da su Hitlerovi sljedbenici, i to ne kriju, nego se hvale time? Za svakoga će navijati samo da bi se Srbija srušila i to nije tajna, to se vidi svaki dan", dodao je Vučić.

"Mnogima ne odgovara jaka Srbija. Naravno da su angažovali sve svoje snage kako bi urušili našu zemlju", zaključio je predsjednik Srbije.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...