INCIDENTI ISPRED SKUPŠTINE SRBIJE: U sukobu grupe demonstranata POTEZANI NOŽEVI, nose majice sa Karadžićevim likom, jedna grupa upada u PARLAMENT (VIDEO)

Prema ulazu u zgradu Skupštine Srbije se nalazi grupa demonstranata sa srpskim zastavama i majicama sa natpisima "Radovan Karadžić srpski junak".

  • Politika

  • 10. Jul. 2020  10. Jul. 2020

  • 1

U gradovima širom Srbije četvrti dan zaredom počeli su protesti. Građani se okupljaju u Beogradu, Novom Sadu, Valjevu, Nišu, Čačku, Zrenjaninu, Leskovcu, Pirotu i Vranju nezadovoljni aktuelnom političkom i epidemiološkom situacijom u zemlji. Prva dva dana protesta obilježila je brutalna primjena sile nad demonstrantima, suzavac i topovski udari, nasilni ulazak u skupštinu, napadi na novinare, kao i sukobi građana sa grupom huligana koji su opstuirali proteste. Građani su sinoć mirno protestovali sedeći na ulicama i trotoarima, a moto protesta je bio "Sedi, ne nasedaj".

 

21.20 –  Demonstranti su oborili ogradu ispred skupštine i jedan grupa je već na stepenicama parlamenta.

alt

21. 16 – Demonstranti drmaju ogradu i bacaju petarde na stepenice skupštine. Čuju se prijetnje novinarima i fotoreporterima:  “Nemojte da nas snimate, polomićemo vam fotoaparate i kamere”.

21.00 – Među demonstrantima na samom ulazu ispred skupštine pojavio se pojedinac, kako se pretpostavlja iz redova desnih opcija, a za koga Nogo kaže da je provokator, koji je počeo da baca flaše vode na obezbjeđenje. Oni su ga savladali i pozvali su policiju  da ga odvede, ali ga je policija ubrzo vratila uz zvižduke okupljenih. Još jedan mladić sa majicom “Obraza”  pokušao je da preskoči ogradu, ali je i on vraćen unazad.

20.41 – Prvi incident ispred Skupštine. U sukobu grupe demonstranata jedan je potegao nož, a nekoliko njih je probilo ogradu na ulazu u srpski parlament, bacaju flaše na stepenice.

20.33 – U centru Zrenjanina su se i večeras okupili građani kako bi izrazili nezadovoljstvo aktuelnom situacijom u tom gradu i Srbiji. Okupljeni nose transparente na kojima piše “Stop diktaturi”, “Hoćemo čistu vodu, a ne prljave gume”, “Uključi mozak, isključi RTS i Pink”.Među okupljenima ima i roditelja sa djecom.

20.31 – Više od 100 policajaca, sa konjima i psima, u opremi za razbijanje demonstracija, raspoređeno je iza zgrade Skupštine Srbije, u Kosovskoj ulici.

20.26 – Ispred Narodne skupštine okupilo se nekoliko stotina ljudi, grupa bliska bišem članu Dveri Srđanu Nogu, a tu je i bivši član Obraza Mladen Obradović. Pjevaju pjesme o Kosovu.

20.04 – Sve je više građana koji pristižu sa svih strana na plato ispred Narodne skupštine,  uzvikuju “Uaa” i “Vučiću, pederu” . 

alt

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...