APEL CENTRA ZA MIR: Nametnite zakon, to je vaš dug prema žrtvama

Projekcijom Cvijeta Srebrenice i brojem 25 na Starom mostu u Mostaru večeras je odata počast žrtvama genocida počinjenog u Srebrenici 1995. godine.

  • Vijesti

  • 10. Jul. 2020  10. Jul. 2020

  • 0

Projekciju je u povodu obilježavanja 25. godišnjice organizirao "Centar za mir", iz kojeg su apelirali na potrebu usvajanja Zakona o zabrani negiranja genocida.

- Pozivamo visokog predstavnika Valentina Inzka da održi datu riječ, nametne zakon i zaustavi nastavak mučenja žrtava i njihovih najmilijih. To je, osim obaveze da se sjećamo, civilizacijski dug prema žrtvama i njihovim porodicama, navodi se u saopćenju "Centra za mir" koje potpisuje direktor Safet Oručević.

alt

alt

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...