OVO NIJE DOBRO: Svjetska zdravstvena organizacija objavila rezultate nove studije, koronavirus neće biti iskorijenjen…

Malo je vjerovatno da će koronavirus u skoro vrijeme biti iskorijenjen, izjavio je sinoć predstavnik Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) Mike Ryan.

  • Svijet

  • 11. Jul. 2020  11. Jul. 2020

  • 0

- Trenutno je vrlo mala vjerovatnoća da će virus biti eliminiran. Postoje vrlo posebna okruženja u kojima se to može dogoditi, npr. otočke države, ali čak i one rizikuju ponovni uvoz virusa - rekao je Ryan novinarima u Ženevi.

On je podsjetio na primjer Danske, koja je skoro iskorijenila virus, ali je on opet došao iz inostranstva.

- Dakle, uvijek postoji rizik – rekao je Ryan, prenosi Reuters.

Iz WHO-a ranije je saopćeno da su njeni stručnjaci otputovali u Kinu kako bi organizovali istragu o porijeklu novog koronavirusa, koji je izazvao globalnu pandemiju.

Dva naučnika iz WHO-a radit će s kineskim kolegama kako bi odredili obim i smjer istrage.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...