PLIVA U PARAMA: Milijarder Elon Musk povećao svoje bogatstvo i pretekao Warrena Buffeta na listi najbogatijih ljudi svijeta…

Dionice Tesle skočile su za 500 posto tokom protekle godine nakon što je kompanija povećala prodaju Modela 3.

  • Ekonomija

  • 11. Jul. 2020  11. Jul. 2020

  • 0

Vrijednost imovine Elona Muska u petak je prerasla imovinu Warrena Buffeta te je izvršni direktor Tesle postao sedma najbogatija osoba na svijetu, prema Bloomberg Billionaires Indexu.

Muskovo bogatstvo u petak je naraslo za 6.07 milijardi dolara, objavio je Bloomberg News, nakon rasta dionica od 10.8 posto ovog proizvođača električnih automobila.

Vrijednost Buffetove imovine je smanjena kad je u humanitarne svrhe donirao približno 2,9 milijardi dolara vrijednih dionica konglomerata Berkshire Hathaway Inc četirima humanitarnim organizacijama te zakladi Billa i Melinde Gates, što je posljednji, no ne i najveći doprinos u sklopu njegovog plana da razdijeli svoje bogatstvo.

Osnivač Amazona Jeff Bezos najbogatiji je čovjek na svijetu sa 179 milijardi dolara, a suosnivač Microsofta Bill Gates je drugi sa 116 milijardi dolara.

Dionice Tesle skočile su za 500 posto tokom protekle godine nakon što je kompanija povećala prodaju Modela 3.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...