REISU-L-ULEMA HUSEIN KAVAZOVIĆ: „Otrov će još dugo kružiti, ali život se obnavlja i razgoni tamu nad Srebrenicom“

Srebrenica treba da postane mjesto kulture sjećanja na sve ono što se događalo devedesetih godina.

  • Vijesti

  • 11. Jul. 2020  11. Jul. 2020

  • 1

Reisu-l-ulema Husein ef. Kavazović je tokom dženaze žrtvama genocida u Srebrenici poručio da se posljedice zla učinjenog u Srebrenici još osjećaju na mnogo načina te da će otrov još dugo kružiti.

- Kolika je bila silina zla koje se obrušila na Srebrenicu, govore nam i poteškoće s kojima se susrećemo i danas. Sada mnogo jasnije vidimo da se zlo genocida i Srebrenice ne može lako savladati i da će njegov otrov još dugo kružiti. No, život se obnavlja, istina razgoni tamu koja bi htjela vječno vladati ovim gradom. Vjerujem da će muslimani, katolici, Jevreji i pravoslavci naći način da razumiju jedni druge i da jedni drugima pomognu – kazao je Kavazović.

Istaknuo je da svi dobri ljudi sa svih strana trebaju pomoći Srebrenici ne tako što će šutjeti nego što će priznati odakle je zlo došlo.

- Srebrenica treba da postane mjesto kulture sjećanja na sve ono što se događalo devedesetih godina. Vjerujemo da su šehidi živi, da se raduju našem dolasku i svakoj Fatihi koju im proučimo. Svaka posjeta je neprekinuti razgovor koji donosi smiraj onima koji jedni za drugima žude. Ostat ćemo okrenuti Bogu i miru. Budimo svjesni Božijeg obećanja da je žrtvi ostavljena posljednja riječ, molitva, i da nema zastora između molitve i Uzvišenog Allaha – poručio je Kavazović.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...