ZAPALJIVA PREPISKA UGLEDNIH BEOGRADSKIH LJEKARA KONA I PANIĆA OKO KORONAVIRUSA: "Ovo je teška svinjarija..."

U prepisci s doktorom Radetom Panićem, predsjednikom Sindikata ljekara i farmaceuta, Kon je potvrdio da je zatražio da mu se omogući pristup, kao i da mu “je jasno šta se dogodilo”.

  • Regija

  • 11. Jul. 2020  11. Jul. 2020

  • 0

Doktor Predrag Kon potvrdio je da čak ni njemu, kao članu Kriznog štaba, nije dozvoljen uvid u centralnu bazu podataka o broju registrovanih pacijenata oboljelih od Covida-19, ali i da se broj pozitivnih slučajeva ne poklapa sa zvaničnim podacima, prenosi Nova.rs.

U prepisci s doktorom Radetom Panićem, predsjednikom Sindikata ljekara i farmaceuta, Kon je potvrdio da je zatražio da mu se omogući pristup, kao i da mu “je jasno šta se dogodilo”.

“Tražio sam kompletan uvid. U međuvremenu imam uvid u samu bazu bez ikakve mogućnosti pretraživanja. Do kraja mi je jasno šta se dogodilo. Na desetine razgovora sam obavio”, napisao je Kon Paniću.

Prethodno je Panić zamolio Kona da “svojim autoritetom zahtijeva da mu se neodložno da uvid u nacionalnu bazu”, podsjećajući ga da je “sva odgovornost na Kriznom štabu”.

U daljnjoj prepisci, Kon je istaknuo da je već “nekoliko puta javno rekao da se podaci ne poklapaju” i da se ta njegova izjava “odnosi i na broj pozitivnih”.

alt

Da se činjenice i zvanične cifre očigledno ne poklapaju, potvrđuje i nastavak Konove poruke, u kojoj se imputira da se propusti i neslaganja mogu vidjeti i u medicinskoj dokumentaciji, ali da to nije njegova odgovornost.

“Onaj koji će morati da objašnjava kako to očekuje da se radi bez medicinske dokumentacije i protivno zakonu o medicinskoj dokumentaciji, svakako nisam ja”, napisao je Kon, ne objašnjavajući ko to očekuje i traži od ljekara da krše spomenuti zakon.

Uprkos svemu navedenom, doktor Kon i u ovoj prepisci tvrdi da nije u pitanju “politizacija” Kriznog štaba, a tvrdnju da on nosi “moralnu odgovornost” za sve što se događa, nazvao je “teškom svinjarijom”.

Prepisku Nova.rs objavljuje uz saglasnost doktora Radeta Panića.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...