VELIKA AKCIJA NA 11 LOKACIJA U HERCEGOVINI: U dugo planiranoj operativnoj akciji kodnog naziva „Jug“ oduzeto više od stotinu automobila vrijednih…

Iz UIO pozivaju građane da na otvorenu liniju 080 02 06 07 prijave svaki oblik utaje carine ili PDV-a, ili nelegalnu prodaju trošarinskih proizvoda. Svi pozivi su besplatni i potpuno anonimni.

  • Hronika

  • 12. Jul. 2020  

  • 0

Ovlašteni službenici Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) BiH proveli su dugo planiranu i posebno pripremanu operativnu akciju “Jug”, i oduzeli 125 polovnih vozila i raznih auto-djelova, ukupne vrijednost 306.200 KM.

Cilj akcije, koja je provedena na području Mostara, Gruda, Konjica i Posušja, bio je spriječavanje nelegalnog prometovanja vozila i autodijelova.

Akitivnosti na terenu provedene su na jedanaest lokacija – auto otpada, saopćeno je iz UIO.

U akciji su sudjelovali službenici UIO iz sva četiri regionalna centra, a nadležni Odsjek za provođenje propisa izvršit će procesuiranje odgovornih kod mjesno nadležnih sudova.

S obzirom na učestalu pojavnost takvih nezakonitih radnji, ovlašteni službenici UIO će i u budućem periodu pripremati i provoditi slične aktivnosti na terenu.

Iz UIO pozivaju građane da na otvorenu liniju 080 02 06 07 prijave svaki oblik utaje carine ili PDV-a, ili nelegalnu prodaju trošarinskih proizvoda. Svi pozivi su besplatni i potpuno anonimni.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...