BURNA NEDJELJA U SLOVENIJI: Vodeći slovenački mediji prenijeli reakciju "Slobodne Bosne" na provokaciju Janeza Janše; Pljušte optužbe na račun premijera

„Delo“ prenosi reakciju „Slobodne Bosne“, jednako kao i „24ur.com“, ali i reakciju slovenačkih poslanika u Europskom parlamentu, poput Tanje Fajon, koja je na Twitteru Janšin stav označila „besramnim“, kao i njen stranački kolega Milan Brglez, koji smatra da riječ o „nepopularnom i odvratnom činu prema preživjelima u Srebrenici“ i o „vanjskopolitičkoj sramoti“.

  • Mini market

  • 12. Jul. 2020  12. Jul. 2020

  • 13

Najčitaniji slovenski portal 24ur.com piše da je „slovenski premijer Janez Janša ponovo šokirao svojim tvitom“ kada je na 25. godišnjicu genocida u Srebrenici napisao da pokolja ne bi bilo da je sa teritorija nekadašnje Jugoslavije očišćena komunistička ideologija te da je ta izjava „razbjesnila mnoge, a posebno bosansku javnost“

Slovenački portal poziva se i na pisanje „Slobodne Bosne“.

„Nezavisni portal slobodna-bosna.ba je Janšinu objavu označila sa „morbinou, nedržavničku provokaciju“, te su prenijeli stav „Slobodne Bosne“ da svrstavanje genocida u Srebrenici u registar komunisitčkih zločina i stavljati znak jednakosti između obračuna partizanskih jedinica sa vojnim protivnicima nakon Drugog svjetskog rata, s jedne i pokolja nad Bošnjacima Podrinja u sklopu realiziranja veliksrpskog plana, sa druge strane, može samo neupućen, ili zlonamjeran i poremećen um“, te da je „genocid u Podrinju nastavak istog zločinačkog projekta koji se dugo planirao i odvijao tokom Drugog svjetskog rata i koji je spriječen, pa djelomično i kažnjen, od strane partizansko-komunističke vojske i pravosuđa.

I slovenački portal „Delo“ reagovao je na buru koju je svojim stavom izazvao Janez Janša. „Delo“ piše da je Janša godišnjicu genocida popratio tvitom koji je pokrenuo val reakcija brojnih ogorčenih ljudi iz Bosne i Hercegovine.

„Delo“ također prenosi reakciju „Slobodne Bosne“, jednako kao i „24ur.com“, ali i reakciju slovenačkih poslanika u Europskom parlamentu, poput Tanje Fajon, koja je na Twitteru Janšin stav označila „besramnim“, kao i njen stranački kolega Milan Brglez, koji smatra da riječ o „nepopularnom i odvratnom činu prema preživjelima u Srebrenici“ i o „vanjskopolitičkoj sramoti“.

(S. B.)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 13

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...