KORONA UNIŠTILA "NAJSTARIJI ZANAT": Seksualne radnice traže ponovno otvaranje bordela u Njemčkoj!

Seksualne radnice u Hamburgu protestirale su zahtijevajući od vlasti da dozvoli otvaranje bordela u Njemačkoj, nakon što su više mjeseci bili zatvoreni zbog pandemije koronavirusa.

  • Svijet

  • 12. Jul. 2020  12. Jul. 2020

  • 0

"Najstarijem zanatu potrebna je vaša pomoć", pisalo je na transparentu jednog od učesnika u ulici Herbertštrase u Hamburgu.
Neki demonstranti nosili su pozorišne maske, a neki su svirali na različitim instrumentima.

Udruženje radnika seks industrije, koje je organiziralo proteste, saopćilo je da stalna blokada i zabrana rada bordela prisiljava neke od njih da rade na ulici što je nezakonito i mnogo opasnije i nije u skladu sa higijenskim standardima.

Isti izvor je naveo da javne kuće mogu brzo primijeniti mjere protiv pandemije koronavirusa, što su uradili i drugi, uključujući zaštitne maske, ventilaciju prostorija i registraciju kontakta posjetilaca.

"Prostitucija ne nosi veći rizik od infekcije od drugih usluga koje uključuju dodirivanje tijela kao što su masaža ili kozmetika, pa čak i ples i kontakt sportovi", navodi se u saopćenju, i dodaje da je higijena sastavni dio prostitucije.

Nakon što su širom Njemačke ponovo otvorene prodavnice, restorani i barovi, radnici seks industrije su izolirani i njima je oduzeto pravo na egzistenciju i pored toga što ne predstavljaju veću opasnost po zdravlje.

Prostitucija je legalna u Njemačkoj.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...