SNIMAK NA KOJEM NEDUŽNOG MLADIĆA MLATI NEKOLIKO DESETINA POLICAJACA U CENTRU BEOGRADA OBIŠAO JE SVIJET: Ovo je njegova ispovijest...(VIDEO)

Stefana je palicama i nogama udarilo nekoliko desetina policajaca, nanijevši mu brojne povrede po glavi i ostalim dijelovima tijela.

  • Hronika

  • 12. Jul. 2020  13. Jul. 2020

  • 0

U Beogradu se šesti dana zaredom održavaju protesti protiv aktuelne vlasti i načina na koji se bori sa epidemijom koronavirusa. Nakon što je Aleksandar Vučić saopštio da će ponovo uvesti policijski čas, građani su u znak protesta izašli na ulice.

Svjedočanstva građana koje je policija bezočno pretukla, svakodnevno se pojavljuju, a jedna od žrtava bio je i Stefan Miletić. Naime, Miletić je 8. jula, drugog dana protesta, izašao na ulice Beograda, a za Beogradski centar za ljudska prava ispričao je kako je pretrpio zlostavljanje policije.

“Bili smo kod hotela Moskva i hteli smo da krenemo ka Skupštini, ali u tome nas je sprečio kordon policije koji se nalazio u blizini hotela Moskva. Tu smo stajali i čekali smo da li će da se sklone ili neće, i u jednom trenutku sam sam krenuo ka korodonu, drugovi su ostali par metara iza. U tom momentu sam video da se policijski kordon, za koji slučajno znam da je žandarmerija, prepoznao sam ih zbog uniformi, zatrčao, ali sam video da mogu da odem. Okrenuo sam se na desnu stranu, video da iza mene nema više nikoga, da je sve parzno i u tom trenutku sam video dva polcajca, od kojih me je jedan odmah udario pendrekom u glavu i tu sam pao”.

alt    

Posle svih udaraca koje je zadobio, a koje se mogu vidjeti i na video snimku, Stefan je čuo jake sirene policijskih vozila.

“U glavi mi se motalo da ih ima baš dosta. Od stresa, ošamućenosti, zbunjenosti, nisam znao šta se uopšte dešavalo. Samo sam video dva plicajca, a sad na snimku i trećeg, podigli su me i nosili, tek na snimku sam video da su me stavili na trotoar, na pločnik”.

Stefan objašnjava da je u tom trenutku bio u šoku, panici i da je na povike pripadnika policije “lezi tu, lezi tu”, ostao na zemlji.

altStefan Miletić, pretučeni mladić / Foto: YouTube / Beogradski centar za ljudska prava

“Posle toga mi je prišao neki muškarac, imali smo neku komunikaciju, ali ne mogu da se setim o čemu smo pričali”, ispričao je pretučeni mladić.

Stefana je palicama i nogama udarilo nekoliko desetina policajaca, nanoseći mu brojne povrede po glavi i ostalim dijelovima tijela.

“Ne znam ko je zvao hitnu pomoć, ali stigli su, dali su mi jednu ili dve injekcije i neki lek su mi stavili pod jezik”.

Zbog hematoma na glavi i nesvestice, Stefan je na nagovor oca koji je ljekar, sutradan otišao u Urgentni centar. Pregledima je ustanovljeno da Stefan, osim hematoma, po čitavom tijelu vidiljivih golim okom, nije zadobio prelome glave i grudnog koša.

Stefan je još jedna žrtva policijske brurtalnosti, koja već pet dana zaredom na ulicama Beograda prekoračuje upotrebu sile prema demosntarntima i novinarima.

Protesti u Beogradu i drugim gradovima Srbije održavaju se zbog nezadovoljstva radom vlasti i načinom na koji se bori protiv pandemije koronavirusa.

Dio demonstranata gađao je policiju različitim predmetima i bakljama, a policija je koristila suzavac, pendreke i konjicu kako bi rastjerala okupljene.

Nije poznato koliko je demonstranata povrijeđeno.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...