TEGELTIJA NEMOĆNO SLIJEŽE RAMENIMA: "Neko daje ovlasti CIK-u da radi to što radi!"

Predsjedavajući Vijeća ministara Zoran Tegeltija poručio je kako neće biti novih zapošljavanja sa stalnim radnim odnosom u Centralnoj izbornoj komisiji u ovoj godini s obzirom na probleme koji su rezultat pandemije koronavirusa.

  • Mini market

  • 13. Jul. 2020  13. Jul. 2020

  • 0

– CIK je izabran kako je izabran. Mnogo je propusta u toj proceduri. Kažu da su najmanje tri greške napravljene u proceduri izbora, ali neko ko može kontrolirati situaciju, bar za sada, daje ovlasti CIK-u da radi to što radi – izjavio je Tegeltija komentirajući odluku CIK-a da objavi konkurs za prijem novih radnika.

On je dodao da se CIK BiH u ovom trenutku nalazi u izbornom procesu i da mora zaposliti određen broj radnika, koji će raditi na određeno vrijeme.

– Što se tiče svakog novog zapošljavanja i stalnog odnosa, oni će ovisiti od budžeta CIK-a i zajedničkih institucija i konačna je procjena da neće biti novih zapošljavanja u 2020. godini imajući u vidu situaciju sa svim problemima s kojima se susreće naše cijelo društvo i koje je rezultat, prije svega, pandemije virusa korona – rekao je Tegeltija.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...