GOLF PUN "ROBE": U Bileći zaplijenjeno gotovo 2.000 kutija cigareta, vrijednih oko 7.000 maraka

Pripadnici Jedinice Granične policije Trebinje spriječili su u subotu, 11. jula, nezakonit promet 1.980 kutija različitih vrsta cigareta bez akciznih markica u graničnom pojasu na području Bileće.

  • Hronika

  • 13. Jul. 2020  13. Jul. 2020

  • 0

Cigarete, čija se tržišna vrijednost procjenjuje na oko 7.000 maraka, otkrivene su prilikom granične kontrole Golfa bh. nacionalnih oznaka, a u vezu s ovim krijumčarenjem dovodi se državljanin Bosne i Hercegovine, saopćeno je u ponedjeljak iz Granične policije BiH.

O događaju su obaviješteni tužilac Tužilaštva BiH i sudac za prethodni postupak Suda BiH, prema čijoj je naredbi izvršen pretres vozila u kojem su se nalazile cigarete.

Cigarete i vozilo privremeno su oduzeti, a zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno krivično djelo nedozvoljen promet akciznih proizvoda, protiv osumnjičenog bit će dostavljen izvještaj Tužilaštvu BiH, navodi se u saopćenju.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...