ČELNIK SVJETSKE ZDRAVSTVENE ORGANIZACIJE: "Postoji izlaz iz pandemije, može se kontrolisati širenje virusa"

Na konferenciji za novinare u ponedeljak, Tedros rekao je da "neće biti povratka na ranije normalno stanje u doglednoj budućnosti".

  • Svijet

  • 13. Jul. 2020  13. Jul. 2020

  • 0

Čelnik Svjetske zdravstvene organizacije Tedros Adhanom Ghebreyesus upozorio je da se pandemija COVID-19 globalno pogoršava i da se stvari već neko vrijeme neće vratiti na stanje kakvo je bilo prije pandemije.

Ipak, Tedros je rekao da postoji izlaz iz pandemije i da nikada nije kasno da se kontroliše širenje virusa čak i u mjestima gdje je ogroman broj zaraženih, javio je AP.

Na konferenciji za novinare u ponedeljak, Tedros rekao je da "neće biti povratka na ranije normalno stanje u doglednoj budućnosti".

Tedros je naveo da iako su brojne zemlje, posebno u Evropi i Aziji, dovele epidemiju pod kontrolu, previše drugih praksi dovodi do povećanja broja zaraženih.

Tedros je također kritikovao političke lidere zbog miješanih poruka o koronavirusa što dovodi do narušavanja povjerenja, ali nije prozvao poimenice niti jednog političara.

Tedros je pozvao zemlje da usvoje sveobuhvatnu strategiju za suzbijanje ogromnog broja slučajeva u mnogim zemljama, napominjući da otprilike polovina svih novih slučajeva sada dolazi iz SAD-a.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...