RAKITIĆ USTAO U ZAŠTITU NJEMAČKOG GOLMANA: "Manuel Neuer nije uradio ništa loše, Thompsonova pjesma nije sporna"

Hrvatski fudbaler Ivan Rakitić stao je u odbranu Manuela Neuera, njemačkog golmana koji je na odmoru u Hrvatskoj pjevao pjesmu Marka Perkovića Thompsona.

  • Sport

  • 13. Jul. 2020  14. Jul. 2020

  • 2

Popularnu numeru "Lijepa li si" on je pjevao na ostrvu Šipana, u društvu nekoliko lokalnih stanovnika.

Video se brzo proširio Evropom, a njemački mediji su, znajući za pozadinu i veličanje ustaštva pjevača Thompsona, osudili ovakav gest Manuela Neuera.

"Ne govorim hrvatski jezik tako da nisam znao šta pjevam niti od kog pjevača", poručio je u Nojer u poruci "Bildu" i "Sport1".

"Sport1" je tim povodom kontaktirao bivšeg saigrača iz Šalkea Ivana Rakitića, koji se naljutio zbog osuda koje su pristigle iz Njemačke.

"Manuel je poput Hrvata. Ponosni smo što svake godine dolazi u Hrvatsku i osjeća se ugodno u našoj zemlji. Meni je u Šalkeu bio poput starijeg brata. Manu ima poseban odnos prema našoj zemlji zbog svog prijatelja i ličnog trenera Tonija Tapalovića. On je Hrvat i dolazi iz Dubrovnika te je on veliki razlog zbog kojeg se Nojer zaljubio u Hrvatsku i našu muziku", objasnio je Rakitić.

Ivan Rakitić i Manuel Neuer dijelili su svlačionicu u Schalkeu od 2007. do 2011. godine, kada su obojica napustila Gelzenkirhen.

Jedan je otišao u Sevilju, a drugi u Bayern.

"Thompson je popularan i voljen u cijeloj Hrvatskoj. Pjesma je o ljubavi prema Hrvatskoj i o tome kako je zemlja lijepa. Pjesma nema nikakvu drugu pozadinu, a ni Manuovo pjevanje. Zvale su me stotine ljudi i rekle da im je drago što je kod nas. Šteta je što sada prave od svega toga. Manu nije uradio ništa loše. Samo se osjeća dobro i ugodno u društvu hrvatskih ljudi", podvukao je Rakitić.

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...