ŠOK NA OLD TRAFFORDU: Pogledajte kako je Manchester United u 7. minuti sudijske nadoknade primio gol i ostao bez Lige prvaka…

CAS je prihvatio žalbu Manchester Cityja i "preokrenuo" zabranu takmičenja u Evropi. To znači da u Premiershipu četvrta pozicija ostaje posljednja koja vodi u Ligu prvaka.

  • Sport

  • 14. Jul. 2020  14. Jul. 2020

  • 0

A Manchester United sinoć je zamalo uspio preskočiti četvrto mjesto i doći na treću poziciju. Tako bi "Crveni đavoli" u posljednja tri kola branili poziciju koja vodi u Ligu prvaka. Međutim, United je u posljednjim trenucima meča uspio ispustiti pobjedu.

United je u okviru 35. kola na Old Traffordu remizirao sa Southamptonom rezultatom 2:2.

Šokirali su "Sveci" "Crvene đavole" na otvoranju meča kad je Armstrong u 12. minuti pogodio za 0:1 nakon ubacivanja Redmonda. Prethodno je Pogba napravio veliku grešku i izgubio loptu na nekih 25 metara od vlastitog gola. Ipak, domaći su vrlo brzo i lako došli do preokreta.

Prvo je u 20. minuti Martial nekako uspio probaciti loptu do Rashforda, koji je utrčavao po lijevom krilu, a Englez je rutinski matirao golmana Southamptona. Samo tri minute kasnije, Bruno Fernandes upisao je asistenciju, a Martial sjajno probio po lijevom krilu i postigao lijep pogodak za preokret i rezultat prvog dijela.

U drugom poluvremenu, ritam utakmice poprilično je opao.

Treba, ipak, izdvojiti sjajan udarac Redmonda i još bolju odbranu Davida De Gee u 85. minuti utakmice, a onda, naravno, i šok za domaće u sedmoj minuti sudijske nadoknade, kada je Obafemi iskoristio priliku u kojoj se našao i pogodio za konačnih 2:2.

Tako je United ostao bez pobjede i prokockao veliku priliku da se tri kola prije kraja sezone domogne mjesta koje vodi u Ligu prvaka, pogotovo zato što su Chelsea i Leicester kiksali u svojim mečevima 35. kola.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...