U POTRAZI ZA DOBRIM VIJESTIMA: Vrijedna donacija MUP-a Republike Hrvatske Graničnoj policiji BiH...

Ministarstvo unutarnjih poslova Republike Hrvatske doniralo je vrijednu opremu Graničnoj policiji Bosne i Hercegovine. Riječ je o ručnim termovizijskim kamerama, zaštitnim prslucima, štitnicima za ruke i noge, torbama za nošenje opreme, zaštitnim kacigama i drugoj opremi.

  • Društvo

  • 14. Jul. 2020  14. Jul. 2020

  • 0

Granična policija BiH godinama se bori sa manjkom specijalističke opreme, što katkad otežava rad policijskim službenicima. Direktor Granične policije BiH Zoran Galić rekao je da je donirana oprema MUP-a Republike Hrvatske od iznimnog značaja za Graničnu policiju BiH. „Ovim putem zahvaljujem Ministarstvu unutarnjih poslova Republike Hrvatske na vrijednoj donaciji koja će uveliko pomoći našim policijskim službenicima tijekom obavljanja zadaća i aktivnosti u zaštiti državne granice. Jasno je da je jedan od većih problema GPBiH manjak specijalističke opreme te nam je svaka donacija jako važna. MUP Republike Hrvatske je i na ovaj način iskazao podršku Graničnoj policiji BiH te vjerujem da će se naša dosadašnja uspješna suradnja i nastaviti“, istaknuo je Galić.

Pripadnici GPBiH suočeni su sa povećanin rizikom u obavljanju svojih dužnosti, pogotovo za vrijeme migrantske krize, te je od suštinske važnosti da imaju dovoljno specijalističke opreme kako bi se adekvatno zaštitili, a time i štitili državnu granicu.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...