TAČNO U PODNE: Sjednica Vijeća ministara BiH; Hoće li biti imenovani...

...direktori SIPA-e i RAK-a?

  • Politika

  • 14. Jul. 2020  14. Jul. 2020

  • 0

Najavljena je sjednica Vijeća ministara za danas u 12 sati u zgradi institucija Bosne i Hercegovine.

Dnevni red će biti objavljen naknadno. No, kako je NAP-u nezvanično potvrđeno trebala bi biti, pak, potvrđena imenovanja čelnika pojedinih državnih institucija i to uoči sutrašnje sjednice Predstavničkog doma na kojoj bi konačno trebao biti usvojen budžet.

Ipak, bez imenovanja, SNSD očito neće podržati budžet.

Riječ je o imenovanjima koja su bila na dnevnom redu prošle sedmice, ali je sjednica prekinuta zbog neusvajanja dnevnog reda,

Danas bi tako trebali biti imenovani novi direktor SIPA-e te čelnik RAK-a.

Radi se o pozicijama za koje su davno okončane konkursne procedure. Među njima je direktor “Službenog lista BiH”, ali i Agencije za školovanje i stručno usavršavanje kadrova. Na čekanju ostaju imenovanja direktora OSA-e i Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) BiH.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...