I ON JE DODIKOVA SIROVINA: Uprkos sukobu interesa, Milinović na čelu RAK-a

Supruga Draška Milinovića Željka Milinović uposlenik je kompanije "M:tel".

  • Mini market

  • 14. Jul. 2020  14. Jul. 2020

  • 0

Bivši direktor Radio-televizije Republike Srpske Draško Milinović novi je direktor Regulatorne agencije za komunikacije BiH (RAK).

Milinović je u decembru prošle godine podnio ostavku na mjesto direktora RTRS-a, nakon čega je na poziciju vršioca dužnosti postavljen Milan Trbojević, dotadašnji direktor Sektora programa RTRS-a. Upravo su se tada u medijima pojavile informacije da je razlog podnošenja ostavke prijava Draška Milinovića na javni konkurs za izbor generalnog direktora RAK-a. Supruga Draška Milinovića Željka Milinović (ex-Dragičević), uposlenik je kompanije "M:tel", i to na poziciji šefa Službe za odnose s javnošću, što Milinovića direktno dovodi u sukob interesa.

Naime, prema odredbama Etičkog kodeksa RAK-a, u članu 11. (Zaštita javnog interesa), propisano je da članovi Vijeća, generalni direktor i zaposlenici RAK-a u vršenju svojih dužnosti i radnih obaveza “ne smiju dozvoliti da njihov privatni inetres dođe u sukob s javnim interesom”. No, ništa ne sprečava Vijeće ministara da, mimo svih zakonskih procedura, imenuje kadrove bliske stranačkim liderima.

(SB/NAP)  

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...