SMIJENJENA DIREKTORICA BOLNICE U BIJELJINI ČLANICA JE SNSD-a: “U pitanju je neka viša politička igra”

Vlada Republike Srpske smijenila je direktoricu bolnice u Bijeljini nakon što je ta bolnica postala jedno od žarišta koronavirusa, jer su se zdravstveni radnici te ustanove okupili na druženju i tako donijeli virus u bolnicu.

  • Politika

  • 14. Jul. 2020  14. Jul. 2020

  • 0

Vlada je odluku o smjeni Milice Lovrić, koja je i poslanik vladajućeg SNSD-a u Narodnoj skupštini RS-a, obrazložila “nizom propusta”.

Između ostalog, smijenjena je zbog događaja od 25. juna, kada je održana rekreativna fudbalska utakmica, na kojoj je učestvovalo 25 zdravstvenih radnika bolnice Bijeljina, a nakon toga je upriličeno druženje u restoranu.

Na njeno mjesto postavljen je Zlatko Maksimović, prenosi BHRT.

Lovrić je danas održala konferenciju za novinare sa medicinskim osobljem, navodeći da je “žrtvovana u cilju viših interesa”. Ona je navela da nema nikakve odgovornosti ističući da je ponosna na sve što je učinila u posljednjih šest mjeseci kada je riječ o funkcionisanju bolnice u Bijeljini.

Naglašavajući da je funkcionerka SNSD-a te da je u dva mandata bila i odbornik u gradskoj Skupštini, Lovrić smatra da se njenim radom mogu ponositi i oni koji su je na tu funkciju postavili.

Na konferenciji za medije pojavili su se i zdravstveni radnici koji su prekršili naložene epidemiološke mjere, jer su bili prisutni u većem broju od dozvoljenog, a ni fizička distanca nije poštovana.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...