NOVO POVEĆANJE BROJA ZARAŽENIH U BiH: Svima je određena kućna izolacija

U prethodna 24 sata u Brčko distriktu testirano je 20 uzoraka, od kojih su četiri pozitivna na koronavirus, čime je broj novozaraženih osoba u BiH danas porastao na 193.

  • Vijesti

  • 14. Jul. 2020  14. Jul. 2020

  • 0

Prema podacima Vlade Brčko distrikta, radi se o jednoj muškoj osobi (1973) i tri ženske osobe (1991), (1988), (1978). Sve osobe se nalaze u kućnoj samoizolaciji.

Od početka pandemije, u Distriktu je testirano 1.399 osoba, a koronavirus je potvrđen kod 69 osoba. Do sada su se oporavile 23 osobe, dok je pet osoba preminulo.

Na Odjeljenju brčanske Bolnice za pacijente zaražene koronavirusom Covid-19 smješteno je osam pacijenata - tri mlađe dobi, četiri srednje i jedna osoba starije životne dobi. Četiri pacijenta imaju lakšu kliničku sliku, tri srednje tešku kliničku sliku, dok jedna pacijentica ima tešku kliničku sliku i na respiratoru je. 

Sanitarna inspekcija Inspektorata Brčko distrikta na terenu je u protekla 24 sata izdala 340 rješenja o izolaciji za građane Brčko distrikta.

Podsjećamo, prema podacima entitetskih institucija, u Federaciji Bosne i Hercegovine i Republici Srpskoj danas je registrovano 189 novozaražnih osoba koronavirusom, dok je pet osoba preminulo.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...