KOMŠIĆ ISTJERAO NIKŠIĆA NA ČISTINU: SDP ne želi proteste u Mostaru, pred zgradom HDZ-a!

Iz Kantonalnog odbora SDP-a HNK danas su oštro osudili poziv Demokratske fronte Mostar na proteste ispred centrale HDZ-a u Mostaru radi usvajanja budžeta i održavanja izbora.

  • Mini market

  • 14. Jul. 2020  14. Jul. 2020

  • 1

Iz SDP-a su naveli da je mostarski DF svojim posljednjim saopštenjem samo još jednom pokazao da, kao istinski odani satelit SDA, uvijek iskazuje zaštitnički odnos prema svom političkom mentoru.

"Čudna je to ljubav poput priče iz starog vica. Ukoliko nastave skakati u bazen kad god zatreba da brane SDA pljujući po SDP-u, mogu očekivati da će im SDA pustiti vodu u bazen. Koliko god se upinjali, u DF-u ne mogu minimizirati činjenicu da je neraskidiva veza SDA i HDZ na svim nivoima, a posebno kod nas u HNK", navodi se u saopćenju SDP-a te dodaju:

"Destruktivna politika HDZ-a BiH nije nikakva nepoznanica niti novost. Međutim, nije HDZ BiH 'kriv' što ima nikad veći broj ministara i rukovodećih pozicija u Vijeću ministara, parlamentima, Vladi FBiH, HNK i Gradu Mostaru. Te pozicije im političkim dogovorom isporučuju upravo SDA i DF."

Podsjećamo, iz DF-a Mostar jutros su poslali poziv Nikšiću, Kojoviću i Konakoviću na proteste ispred centrala HDZ-a i SNSD-a u Mostaru i Banjoj Luci.

Prethodnog dana je poslana virtuelna poruka lidera “velike koalicije u nastajanju” (Naše stranke, SDP-a, Nezavisnog bloka, NiP-a, PzP-a Mirsad Hadžikadić i Hrvatske stranke) da “neće sjediti skrštenih ruku i mirno posmatrati blokade države u režiji HDZ-a i SNSD-a”, podsjetili su iz DF-a Mostar.

Kao što je poznato, za Demokratsku frontu je, kao i za opozicione stranke okupljene na sarajevskoj “online platformi”, potpuno neprihvatljiva činjenica da HDZ i SNSD zbog traumatičnog gubitka utjecaja nad CIK-om čine još preostale očajničke poteze u blokadama koje su joj na raspolaganju i koje ozbiljno dovode u pitanje održavanje jesenjih lokalnih izbora.

"Uvažena Gospodo iz opozicionih stranaka, dozvolite nam da budemo slobodni i da Vam predložimo da u Vašoj ultimativnoj namjeri da ne sjedite skrštenih ruku, za početak, odkrstite noge i otputujete u Mostar i Banju Luku gdje se nalaze ključni kočničari procesa usvajanja budžeta kao neophodnog preduslova za održavanjem jesenskih izbora", stoji u pozivu DF-a.

"Ukoliko to ne uradite, imate mogućnost da i dalje budete rezolutni i verbalno ratoborni na virtualnim platformama i demonstrirate Vašu nepokolebljivu “online odlučnost” da se obračunate s opstruktorima procesa koji blokiraju našu državu.

Ukoliko možemo sugerisati, kada i ukoliko pođete iz Kantona Sarajevo (uz pridržavanje propisanih mjera zaštite od Covida-19) iz kojeg crpite svoju “snagu”, umjesto balona i karanfila, poneseti kacige za slučaj da Vaše rezolutne namjere ne budu pacifistički dočekane u Mostaru i Banjoj Luci, jer su zdravlje i neraskrvavljene glave ipak nešto što je najbitnije.

Kako ste Vi u SDP-u, NS-u, NiP-u, Platformi za progres, NBL-u, HS-u i NB-u čvrsto opredijeljeni da iskoristite sva demokratska sredstva kako biste spriječili namjeru vladajućih stranaka da spriječe održavanje lokalnih izbora u Bosni i Hercegovini, a budući da iskreno podržavamo Vašu namjeru da pokažete čvrstinu i nepokolebljivost, šaljemo Vam adrese lokacija na kojima možete demonstrirati Vaše ultimativne zahtjeve i neustrašivu odlučnost koju će prepoznati (eventualno??) Vaši budući glasači, koje grozničavo prizivate.

Time ćete svim sadašnjim i budućim glasačima jasno pokazati da Vaša ogromna želja da eventualno preuzmete vlast u što većem broju općina Bosne i Hercegovine ne počiva na parolama, fikcijama, virtualnim proklamacijama i skrštenim nogama i rukama", navedeno je tada u saopćenju DF-a. 

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...