VLADA BORISA JOHNSONA DEFINITIVNO ODLUČILA: U potpunosti će ukloniti 5G infrastrukturu koju je proizveo...

Velika Britanija u potpunosti će ukloniti Huaweijevu opremu iz svoje 5G mreže, objavila je vlada Borisa Johnsona.

  • Svijet

  • 14. Jul. 2020  14. Jul. 2020

  • 0

Zabrana kupovine kompletne nove 5G infrastrukture bit će izrečena do 31. decembra ove godine, a sva postojeća oprema bit će uklonjena do 2027. godine.

Istaknuto je da Velika Britanija više ne može garantovati sigurnost sporazuma s Huaweijem i da američke sankcije predstavljaju značajnu materijalnu promjenu, što je značilo da Velika Britanija mora da promijeni kurs. Johnsonova vlada ranije je ignorisala upozorenja SAD-a protiv pristanka da Huaweiju preda ograničenu ulogu u uspostavljanju njegove 5G mreže.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...