VASKOVIĆ U ŠOKU NAKON ĆULUMOVOG IMENOVANJA: Daljnja kriminalizacija institucija BiH; Ubistva Davida Dragičevića i Dženana Memića teško da će ikada biti riješena; Kriminalci i zločinci mogu...

Novi blog Slobodana Vaskovića prenosimo u cijelosti.

  • Mini market

  • 15. Jul. 2020  15. Jul. 2020

  • 1

Piše: SLOBODAN VASKOVIĆ

Savjet ministara BiH imenovao je Darka Ćuluma, beskičmenjaka, na poziciju direktora Agencije za istrage i zaštitu (SIPA).

Na taj načln nastavljena je kriminalizacija bh. institucija, jer je Ćulum, dok je bio direktor Policije RS, direktno učestvovao u zataškavanju ubistva Davida Dragičevića.

David Dragičević otet je u noći 18.03.2018., potom mučen i ubijen, a njegovo tijelo pronađeno je 24.03.2018.

Njegovim imenovanjem na poziciju direktora SIPA gubi se gotovo svaka nada da će taj zločin teškog ubistva biti razriješen, kao i ubistvo Dženana Memića, koji je brutalno pretučen  08.02.2016., a preminuo 15.02.2016.. 

Istragu obje likvidacije već godinama opstruišu čelni ljudi MUP RS, pripadnici OJT Banjalukja, Milan Tegeltija, predsjednik VSTS, odnosno uposlenici Kantonalnog tužilaštva Sarajevo i pojedinih tamošnjih pripadnika policije. 

Ćulum nije radio svoj posao ni dok je bio direktor Policije RS, jer ga je Dragan Lukač, ministar unutrašnjih poslova RS, potpuno razvlastio, čemu se beskičmenjak nije protivio.

Njegovo imenovanje, realno, pobjeda je Lukačeva, koji će sada da upravlja i SIPA-om preko Ćuluma, individue bez ikakvog karaktera. 

Imenovanjem Ćuluma, SIPA, zadnja policijska agencija koja je nešto radila, nepovratno ide u sunovrat. Ćulum će, izvan svake razumne sumnje, kao direktor SIPA-e učiniti sve da se ne istraži kriminal počinjen za vrijeme pandemije, koji je u oba entiteta "težak" poreko stotinu miliona KM.

Ćulum je odavno trebalo da ode u penziju, ali ga je u "radnom" odnosu brojnim mahinacijama držao Lukač kako bi ga postavio za direktora SIPA.

"Darko Ćulum - godina staža 44: ispunjava uslov za penziju na dan 31. 10. 2019. godine”, saopšteno je još 31.10.2019. godine iz Fonda PIO RS, ali u MUP RS se nisu obazirali na to.



Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...