EUROSTAT OBJAVIO ALARMANTNE PODATKE: Iz Bosne i Hercegovine iselio se grad veličine Mostara, ali ni to nije sve…

Eurostat je danas objavio prve podatke u vezi s izdatim dozvolama za građane BiH u EU u 2019. godini po nekom od osnova.

  • Društvo

  • 15. Jul. 2020  15. Jul. 2020

  • 0

Prema ovim podacima, izdata je 39.481 dozvola, ali bez podataka za Njemačku i Švedsku, tako će se ovim podacima potvrditi  teza o rekordnom iseljavanju u 2019. godini. U 2018. godini, EU je za građane BiH izdala rekordnih 55.000 dozvola.

- Alarmantno je da je više od 100.000 osoba u samo dvije godine otišlo u EU iz BiH, kada se uključe nedostajući podaci za Njemačku i Švedsku za prošlu godinu. To je najbolji odgovor šta građani misle o perspektivi u BiH i politici koju vode naši političari – kaže ekonomista Faruk Hadžić.

 Ovo, ujedno, znači da se u samo dvije godine iz BiH iselilo više od 100.000 građana!

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...