U OVOJ ZEMLJI MILION PUŠAČA OSTAVILO JE CIGARETE TOKOM PANDEMIJE: Tome je prethodilo upozorenje vlade da...

Više od milion građana u Velikoj Britaniji prestalo je da puši tokom pandemije koronavirusa, pokazuje istraživanje dobrotvorne organizacije "Akcija protiv pušenja i za zdravlje".

  • Zdravlje

  • 15. Jul. 2020  15. Jul. 2020

  • 0

Oko 41 posto onih koji su ostavili cigarete u prva četiri mjeseca navode da je to direktno bila reakcija na koronavirus.

Razlog za to može se dovesti u vezu s više faktora, kao što su strah za zdravlje i pristup duhanu u periodu izolacije.

U odvojenoj studiji Londonski univerzitetski koledž otkrio je da je više ljudi prestalo da puši od početka godine do juna 2020. nego ijedne godine od početka istraživanja 2007. godine.

BBC podsjeća na upozorenje britanske vlade da su pušači u većem riziku da dobiju teže simptome Covida-19.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...