U PRVOM ČITANJU: Poslanici podržali budžet BiH

Predstavnički dom Parlamenta BiH usvojio je na današnjoj osmoj hitnoj sjednici u prvom čitanju Prijedlog zakona o budžetu institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za 2020. godinu.

  • Politika

  • 15. Jul. 2020  15. Jul. 2020

  • 0

U drugom krugu glasanja ovaj zakonski prijedlog, čiji je predlagač Predsjedništvo BiH, podržalo je 26 poslanika, dok ih je po pet bilo protiv i suzdržano.

Predsjedavajući Predstavničkog doma Nebojša Radmanović obavijestio je prisutne poslanike da će amandmanska faza na usvojeno zakonsko rješenje trajati 60 minuta po završetku osme hitne sjednice.

- Po proteku ovog roka, bit će održana sjednica Komisije za finansije i budžet, koja će dostaviti izvještaj o Prijedlogu zakona. Nakon toga, bit će održana deveta hitna sjednica na kojoj će se razmatrati Prijedlog zakona o budžetu institucija BiH - rekao je Radmanović.

Najavio je da bi deveta hitna sjednica Predstavničkog doma Parlamenta BiH mogla biti održana sa početkom u 13 sati.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...