DIPLOMATSKI IZVORI IZ BRISELA TVRDE: “Erdogan će baciti oko i na Zapadni Balkan; Ruski uticaj je jak u Beogradu i u Banja Luci, ali ne toliko...”

"...koliko se vjeruje".

  • Svijet

  • 15. Jul. 2020  15. Jul. 2020

  • 0

Diplomatski izvori beogradskog Nedeljnika u Briselu upozoravaju da je samo pitanje vremena kada će se oko turskog “sultana” Recepa Tayyipa Erdogana koncentrisati na prostor Zapadnog Balkana. 

“Čim bude riješio jedan od četiri otvorena fronta (Kurdi, Sirija, Libija i teritorijalne vode oko Kipra), Erdogan će otvoriti, iz njegovog ugla gledanja, sjeverni front, odnosno Zapadni Balkan.

Erdoganov uticaj na bošnjačku i albansku političku elitu je mnogo jači nego što se to pretpostavlja, dok je ruski uticaj jak u Beogradu i Banja Luci, ali ne toliko koliko se vjeruje, baš kao što nije neutralizovan u Podgorici i Skoplju i pored njihovog inkorporiranja u NATO”, kažu u jednoj od vodećih članica Sjevernoatlantske alijanse.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...