FOTOFINIŠ U SJEVERNOJ MAKEDONIJI: Šef Izbornog štaba vladajućeg SDSM-a proglasio pobjedu, razlika je u samo...

U Sjevernoj Makedoniji u srijedu su održani vanredni parlamentarni izbori, na kojima su građani 120 poslanika u Sobranju birali između 15 lista koalicija i stranaka.

  • Regija

  • 16. Jul. 2020  16. Jul. 2020

  • 0

Šef Izbornog štaba vladajućeg SDSM-a Ljupčo Nikolovski proglasio je pobjedu koalicije oko te partije Možemo na vanrednim parlamentarnim izborima u Sjevernoj Makedoniji.

U pres-centru te koalicije, koja okuplja oko 25 stranaka, u jednom skopskom hotelu Nikolovski je svoje obraćanje novinarima počeo uzvicima: "Pobjeda, pobjeda, pobjeda!"

"Koalicija Možemo, prema podacima Centralnog izbornog štaba, u ovom trenutku, u rastećem trendu, vodi sa dva mandata (ispred VMRO-DPMNE). Imam tu čast, kao šef Centralnog izbornog štaba, da proglasim pobjedu mog SDSM-a i ove najveće koalicije. Poslije punih 18 godina, proglašavamo pobjedu na parlamentarnim izborima", rekao je Nikolovski.

Visoki funkcioner vladajuće SDSM-a poručio je još suparničkoj VMRO-DPMNE Hristijana Mickoskog da "mora da pronađe novo rukovdstvo".

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...