LEGENDARNI PREDRAG PAŠIĆ OTVORIO DUŠU: „Tajkuni su me otjerali na ulicu…“

Jedan od najboljih fudbalera Sarajeva svih vremena Predrag Pašić ostao je bez poslovnog prostora koji je dobio od grada na Miljacki, a onda i bez stana.

  • Mini market

  • 16. Jul. 2020  16. Jul. 2020

  • 1

Pašić je prije 35 godina dobio na korištenje poslovni prostor, umjetničku galeriju, vlasništvo Moše Isaka Alkalaja, koji je Sarajevo napustio tokom Drugog svjetskog rata.

- Da se razumijemo, tu galeriju mi je grad dodijelio u posjed, a ne u vlasništvo, i ja sam ga pune 34 godine savjesno koristio. Bilo je to nakon što je Sarajevo 1985. godine osvojilo titulu prvaka Jugoslavije i kada su me htjeli svi klubovi “velike četvorke”. Sarajevo nije imalo novca da me zadrži pa su pronašli tu mogućnost kako bih i dalje nosio bordo dres - kaže Pašić za “Glas Srpske”.

Sudski postupak da mu se oduzme spomenuti prostor pokrenula je sarajevska Općina Centar, koja je parnicu vodila u tajnosti.

- Oni su bacili oko na taj prostor, vjerovatno po nalogu nekog tajkuna. U svemu tome je Alkalaj brisan kao vlasnik, a prema nekom novom zakonu, svi prostori bez vlasnika prelaze u ruke opštine. Ja sam tada sudu podnio sve dokaze da se taj prostor i dalje vodi na Alkalaja pa je galerija vraćena u njegovo vlasništvo, a ja sam nastavio da je koristim - pojasnio je Pašić.

Međutim, oni koji su se na njega namjerili, nisu odustali.

- U prevarnom postupku, bez mog znanja, s lažnim dokazima i argumentima, doneseno je rješenje da taj prostor pripada Opštini Centar. Na sve to, traženo je i da platim kiriju za posljednjih pet godina, bez ikakvog dokumenta i osnova, a sudski vještak je na sve to “pronašao” da sam Opštini dužan čak 186.000 KM. Ponavljam, bez ikakvog ugovora, računa, opomene ili bilo čega drugog. Da bi to naplatili, oduzeli su mi stan koji sam kupio poslije rata sopstvenim novcem i sada je sa suprugom moram na ulicu - očajan je Pašić.

Pašić je komentirao i vijest da mu je oduzet stan koji je dobio od FK Sarajevo.

- Meni je rješenje o oduzimanju drugog stana, slučajno ili ne, stiglo tačno na godišnjicu osvajanja titule prvaka Jugoslavije pa je, vjerovatno, to bio razlog zabune. Taj stan je 1992. godine pripao mojoj prvoj supruzi, koja je tu nastavila da živi s našom djecom - pojasnio je Pašić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...