NAPETO U ZENICI: Rudari nastavljaju s radničkim neposluhom, traže da im se hitno...

Zenički rudari ni jutros nisu ušli u preostale dvije jame Zavisnog društva Rudnici mrkog uglja Zenica, u kojem je od jučer poslije podne potpuno obustavljena proizvodnja zbog kašnjenja plaće, potvrdio je za Fenu predsjednik Sindikata Nijaz Vardo.

  • Društvo

  • 16. Jul. 2020  16. Jul. 2020

  • 0

"Ništa se nije promijenilo od jučer poslije podne, kada smo održali zbor na kojem je donesena odluka da, zbog kršenja kolektivnog ugovora, odnosno kašnjenja plaće, počinjemo s radničkim neposluhom. Nema nikakvih naznaka kada bi nam mogla biti isplaćena plaća, a na ovaj način dajemo podršku i kolegama iz Kreke, koji se nalaze u istom problemu", kaže Vardo.

Zenički rudari realizirali su dvodnevnu obustavu rada i prije petnaestak dana, tačnije od 30. juna, kada su protestirali zbog nedostatka radne snage za sigurnu organizaciju jamske proizvodnje, ali i zbog činjenice da im je zbog duga za PDV bio blokiran i račun.

Zbog isplate tog duga u iznosu od 906.000 KM, sada u tom preduzeću nisu u mogućnost isplatiti plaće.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...