NOVO ŽARIŠTE, STARI PROBLEMI; TAMO JE VEĆ NEKOLIKO DANA PRAVI RAT: Vojska Azerbejdžana srušila...

...armensku bespilotnu letjelicu tokom izviđačkog leta iznad azerbejdžanskih položaja.

  • Svijet

  • 16. Jul. 2020  16. Jul. 2020

  • 0

Azerbejdžanska vojska srušila je armensku bespilotnu letjelicu (UAV) na graničnoj liniji dvije zemalja, prenosi Anadolu Agency.

U saopćenju Ministarstva odbrane Azerbejdžana navodi se da je na graničnoj liniji u regiji Tovuz oborena armenska bespilotna letjelica tipa X-55. Navodi se i da je bespilotna letjelica vršila izviđački let iznad azerbejdžanskih položaja.

Ministarstvo odbrane Azerbejdžana objavilo je fotografije srušene bespilotne letjelice.

S druge strane, armenska vojska jutros je izvela nove napade na položaje azerbejdžanske vojske i gađala naseljena mjesta u pograničnom pojasu Azerbejdžana.

Ministarstvo odbrane Azerbejdžana saopćilo je da su armenske snage rano jutros izvele nove napade na azerbejdžansku regiju Tovuz. U saopćenju se navodi da su granatirana azerbejdžanska sela Agdam, Donda Kucsu i Vahitli.

Armenska vojska je i u nedjelju izvela napade na položaje azerbejdžanske vojske u Tovuzu. U sukobu su poginula četvorica, a ranjena još četvorica azerbejdžanskih vojnika. U međuvremenu su nastavljene tenzije uz čestu razmjenu vatre u kojoj je život izgubilo sedam azerbejdžanskih vojnika, uključujući i jednog brigadnog generala.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...