ĆOSIĆ GOVORI ŠTA ČOVIĆ MISLI: "Sarajevo napada Hrvatsku kako bi se skrenula pažnja sa stvarne diskriminacije Hrvata u BiH!"

Segregacijska, nacionalistička i necivilizacijska politika, takvim teškim riječima iz pojedinih sarajevskih političkih krugova prozvana je najnovija mjera Zavoda za javno zdravstvo RH, koja je privremeno ograničila ulazak građanima trećih zemalja, među kojima je i BiH, pišu mostarski mediji pod kontrolom HDZ-a Dragana Čovića.

  • Mini market

  • 16. Jul. 2020  16. Jul. 2020

  • 0

Zdenko Ćosić, predsjednik Vlade Zapadnohercegovačkog kantona, smatra da ovakvi potezi SDA i sličnih bošnjačkih stranaka imaju za cilj odvratiti pažnju sa "stvarne diskriminacije cijelih naroda u BiH pa onda optužuju Hrvatsku".

“Političke kvalifikacije takvih poteza u funkciji su skretanja pozornosti sa stvarne etničke diskriminacije koja se događa u BiH, pa eto, da se to, kao, u javnosti malo prebaci na drugu stranu i na drugi teren kako bi problemi kada je u pitanju stvarna diskriminacija cijelih etničkih zajednica ili konstitutivnih naroda ostala na marginama pažnje”, rekao je Ćosić.

On smatra da je odluka Hrvatske ispolitizirana te da se često zaboravlja da je Hrvatska članica Europske unije, dok BiH to nije.

- Nažalost, sve nas pogađa takav granični režim, bez obzira s koje strane dolazili s obzirom na naše želje i ambicije, a pogotovo u ova doba da se ide u Hrvatsku na odmor, a i u poslovnom svijetu to je svakako opterećenje. Međutim, činjenica je da je među nama virus i da sve zemlje članice EU, pa i sve zemlje na svijetu, imaju određene mjere i režim kada je u pitanju granica pa prema tome i Republika Hrvatska - kazao je Ćosić.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...