HIT VIDEO SA PANTOVČAKA: Milanović pružio ruku, Plenković ga ignorisao uz provokativan komentar

Susret predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića koji se održao u četvrtak, kada je Plenković došao da Milanoviću predoči 76 potpisa za formiranje nove Vlade Republike Hrvatske, počeo je nespretnim rukovanjem.

  • Regija

  • 16. Jul. 2020  16. Jul. 2020

  • 0

Milanović je, naime, Plenkoviću pružio ruku kako bi se rukovali, očigledno zaboravivši na upute Nacionalnog štaba civilne zaštite Republike Hrvatske da rukovanje treba izbjegavati. Plenković je uz smiješak odbio rukovanje te Milanoviću ponudio da se "rukuju" laktovima, odnosno onako kako je to običaj za vrijeme korona-krize.

"A ne, ne, ne smijemo se rukovati", rekao je Plenković dok mu je Milanović pružao ruku, piše 24 sata.

"A ne smijemo?", pitao je Plenkovića Milanović. "Ti kažeš da je karijes, ja kažem da ne smijemo", rekao mu je Plenković, šaleći se.

Milanovića je to, čini se, malo zbunilo pa krenuo Plenkovića pozdraviti udarcem šakom o šaku. Plenković to nije primijetio. Milanović je Plenkovića primio za podlakticu te su se tako najzad ipak pozdravili.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...