DAVOR BOŽINOVIĆ POJASNIO: Mogu li bh. državljani s nekretninom u Hrvatskoj ući u zemlju

Bh. državljani koji posjeduju nekretninu u Hrvatskoj, uz negativan PCR test, skraćuju vrijeme samoizolacije na sedam dana.

  • Regija

  • 16. Jul. 2020  16. Jul. 2020

  • 0

Bosanskohercegovački državljani koji imaju nekretninu u Hrvatskoj, trebali bi, uz negativan PCR test, ući u tu zemlju. Odgovor je to Davora Božinovića na pitanje N1 zašto bh. državljani, ukoliko ulaze turistički, mogu prijeći hrvatsku granicu uz negativan test, a da bi došli do svoje nekretnine, moraju u samoizolaciju.

Očita nejasnoća javila se u primjeni mjera pri ulasku u susjednu zemlju.

Bosanskohercegovački državljani koji posjeduju nekretninu u Hrvatskoj, uz negativan PCR test, skraćuju vrijeme samoizolacije na sedam dana.

U tamošnjem Kriznom štabu su - zatečeni.

"Uglavnom, posjedovanje nekretnine i negativan test mogao bi biti osoban razlog. Dakle, mogao bi ući u kategoriju onih izuzetaka iz kojih je moguće ući u Republiku Hrvatsku", rekao je ministar unutrašnjih poslova RH.

U protekla 24 sata, 1.604 državljana BiH ušla su u Hrvatsku uz negativan PCR test, dok su 22 otišla u samoizolaciju. Ukupna brojka ulazaka je manja za 70 posto u odnosu na isti dan prošle godine.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...