KORONA RAZORILA SVE: Šokantni rezultati velike studije, u ovoj zemlji Evropske unije od Covida-19 umrlo je 9 od 10 doktora…

Uzorak analiziranih smrtnih slučajeva bio je 4.942. 

  • Svijet

  • 17. Jul. 2020  17. Jul. 2020

  • 0

Koronavirus je direktan uzrok smrti devet od 10 italijanskih žrtava oboljelih od Covida-19, pokazuje studija objavljena u četvrtak, koja baca novo svjetlo na epidemiju koja je snažno zahvatila sjeverne italijanske regije.

Italija je od pojave prvih zaraza u februaru zabilježila oko 35.000 mrtvih. 

Zdravstvene vlasti objavile su da su mnogi mrtvi imali drugih zdravstvenih tegoba, što je pokrenulo žustru raspravu o tome je li koronavirus stvarni uzrok njihove smrti.

Studija koju su objavili Zdravstveni institut i Nacionalni zavod za statistiku ISTAT, pokazuje da je koronavirus direktan uzrok smrti kod 89 posto italijanskih žrtava u pandemiji koronavirusa.

Uzorak analiziranih smrtnih slučajeva bio je 4.942. 

Preostalih 11 posto imalo je koronavirus, ali su umrli zbog drugih bolesti, između ostalih zbog kardiovaskularnih bolesti i demencije. Ipak, virus je mogao pogoršati njihovo stanje i ubrzati smrt. 

Studija se temelji na broju smrtnih slučajeva zabilježenih krajem maja, kad je Italija već popustila svoje stroge mjere. 

Upala pluća primijećena je kod 79 posto ljudi čija je smrt bila direktno povezana s koronavirusom i bila je najčešća komplikacija među zaraženima, uz druge respiratorne bolesti.

U izvještaju se dodaje da je Covid-19 bio koban i za neke ljude koji nisu imali nikakvih zdravstvenih problema.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...