POS`O JE DOBAR, A PARA LAKA: Bivša predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović od danas na novoj dužnosti, zarađivat će…

Bivša hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović na današnjoj sjednici Skupštine trebala bi biti izabrana u članstvo Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO).

  • Regija

  • 17. Jul. 2020  17. Jul. 2020

  • 1

Bivšu hrvatsku predsjednicu predložio je predsjednik MOO-a Thomas Bach pa je teško vjerovati da neće biti izabrana, a kandidati za članstvo su i Kubanka Marie de la Caridad Colon Ruenes, saudijska princeza Reeme Bandar Al-Saud, Battushig Batbold iz Mongolije i proslavljeni atletičar Sebastian Coe iz Velike Britanije, koji će funkciju zauzeti po službenoj dužnosti, jer je predsjednik Svjetske atletike.

Sjednica Skupštine, 136. po redu, održat će se putem videokonferencije zbog pandemije koronavirusa.

Najviše će se raspravljati o odgođenim Olimpijskim igrama u Tokiju. Međunarodni olimpijski komitet danas očekuje cjelovit privremeni izvještaj japanskih organizatora. Također se očekuje izvještaj o natjecanjima i olimpijskom selu.

Predsjednik Međunarodnog olimpijskog odbora u četvrtak je isključio održavanje Olimpijskih igara 2021. u Tokiju bez gledalaca.

Olimpijske igre su odgođene za 12 mjeseci zbog pandemije koronavirusa, ali još postoji velika neizvjesnost kako će sve izgledati iduće godine.

Podsjetimo, ranije je objavljeno da bivša predsjednica Hrvatske neće imati formalnu plaću, ali će na račun dnevnica godišnje moći zaraditi oko milion kuna (oko 250.000 KM).

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...