OVO JELO SE ZOVE PODERANE GAĆE: Bujrum napraviti, rijetko da ima šta jeftinije

Vrlo hrskav i ukusan tradicionalni recept.

  • Gastro

  • 19. Jul. 2020  19. Jul. 2020

  • 0

SASTOJCI:

500 gr brašna

200 ml milerama

2 jajeta

prstohvat soli

ulje

šećer u prahu

PRIPREMA:

1. Brašno pomiješajte sa mileramom i jajima pa umijesite tijesto.

2. Podijelite na dva dijela i razvucite.

3. Premažite uljem ili puterom pa preklopite kao knjigu.

4. Ostavite da odstoji 15 minuta i proces ponovite još 5 puta.

5. Razvucite tijesto jako tanko i izrežite na pravougaonike pa napravite prorez u sredini.

6. Pržite na vrelom ulju dok ne porumene pa pospite šećerom u prahu.

Prijatno!:) 

(SB/Domacica.com)    

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...