KOLIKO JE SITUACIJA U SRBIJI DRAMATIČNA GOVORI NAJAVA MINISTRA ODBRANE: “Vojska će izgraditi još dvije COVID-bolnice u NAJKRAĆEM ROKU”

"Raščišćavamo prostor, paralelno se rade projekti", kaže Vulin.

  • Regija

  • 19. Jul. 2020  

  • 0

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin rekao je danas popodne da će vojska dobijeni zadatak da izgradi još dvije Covid bolnice, na Batajničkom drumu i nadomak Kruševca, izvršiti u najkraćem mogućem roku.

"Raščišćavamo prostor, paralelno se rade projekti, grad pomaže oko dozvola i neophodne dokumentacije. Čim to bude gotovo, vojska je spremna i to će uraditi", naveo je Vulin za pančevačku lokalnu televiziju.

On je dodao da se u projektu vodi računa da se najracionalnije uradi i da bude na raspolaganju zemlji i kada prođe opasnost od Covid infekcije.

Zadatak vojske je, objašnjava Vulin, pomoć ljekarima i dodaje da je važno da građani pokažu da ih poštuju i da im pomognu tako što će čuvati sebe.

Prema riječima ministra, nalet virusa sada je opakiji i kudikamo opasniji nego prije par mjeseci, jer napada sve uzraste.

"Nama najmlađi pacijent koji leži u Beogradskoj areni ima 21 godinu, a najstariji 85. Tamo su smješteni srednje teški i teški pacijenti", kazao je on.

Upitan da li je u pitanju “biološki rat” preko Covid-19, on nije mogao da odgovori jer, kaže, nije stručan, ali dodaje da su ABHO jedinice vraćene u sve jedinice vojske.

"Da li je biološki rat ne znam, da li je moguće voditi biološki rat, da, moguće je. Zato vraćamo ABHO jedinice (za nuklearno-hemijsko-biološko obezbjeđenje)”, naveo je Vulin i dodao da se pokazalo kao i da se pokazuje u teškim vremenima kakva su ova, koliko je važno imati organizovan, opremljen i disciplinovan sistem.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...