JEZIVI PRIZORI S LICA MJESTA: Bombaški napad na sjeveru Sirije, više poginulih... (VIDEO)

Bomba, ranije montirana na automobilu, aktivirana je u selu Siccu u Azazu.

  • Hronika

  • 20. Jul. 2020  20. Jul. 2020

  • 0


Najmanje pet civila je poginulo, a 85 ih je ranjeno u bombaškom napadu izvedenom u gradu Azazu, na sjeveru Sirije, prenosi Anadolija.

Bomba, ranije montirana na automobilu, aktivirana je u selu Siccu u Azazu. U napadu je poginulo pet, a ranjeno je 85 civila. 

Pričinjena je i materijalna šteta, a ranjene osobe su prebačene u bolnice u Azaz i Tursku. 

altAnadolija

Drugi napad na sjeveru Sirije

Sigurnosni izvori navode da bombaške napade na tom području izvodi organizacija YPG/PKK-a, koja ne preuzima odgovornost zbog civilnih žrtava, piše Anadolija.

Najmanje 13 osoba, među kojima ima i djece, povrijeđeno je jutros u bombaškom napadu u sjevernom sirijskom gradu Afrinu. 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...