HDZ-ovci U ŠOKU: Zoran Milanović napravio neviđen presedan, bit će upamćen kao prvi predsjednik Hrvatske koji je odlučio da odbije poziv…

To će biti prvi put u 30-godišnjoj povijesti da jedan hrvatski predsjednik ne bude prisutan prilikom konstituiranja Sabora.

  • Regija

  • 20. Jul. 2020  20. Jul. 2020

  • 1

Predsjednik RH Zoran Milanović neće prisustvovati konstituirajućoj sjednici novog saziva Sabora u srijedu, čime će postati prvi hrvatski predsjednik u 30 godina koji nije bio na konstituiranju Sabora.

Iako je Milanović uredno dobio poziv na konstituirajuću sjednicu koja se održava u srijedu, a na kojoj bi se trebao izabrati predsjednik Sabora i neka od saborskih tijela, čime će novi, 10. saziv i službeno započeti s radom, predsjednik se neće pojaviti u Saboru, doznaje "Jutarnji list" iz Ureda predsjednika. To će biti prvi put u 30-godišnjoj povijesti da jedan hrvatski predsjednik ne bude prisutan prilikom konstituiranja Sabora.

„Donošenjem Odluke o sazivanju prve sjednice Hrvatskoga sabora, predsjednik Republike je ispunio svoju Ustavom predviđenu ulogu“, odgovorili su "Jutarnjem" sa Pantovčaka.

S obzirom na epidemiju koronavirusa, lista zvanica kraća je nego prethodnih godina pa su tako u Sabor pozvani samo Milanović, premijer Andrej Plenković, predsjednik Vrhovnog suda Đuro Sessa, koji je, ujedno, i predsjednik Državnog izbornog povjerenstva, te predsjednik Ustavnog suda Miroslav Šeparović.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...