BOSIĆ NAJAVLJUJE DRAMU: "HDZ neće popustiti oko imenovanja u UIO, neko će drugi to učiniti“

Po njegovim riječima, moguće je da i ne bude dogovora „jer vidjeli smo da je to ono što odlučuje u BiH, a ne problemi građana i ne problemi trošenja budžeta“.

  • Politika

  • 20. Jul. 2020  20. Jul. 2020

  • 0

Delegat u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Mladen Bosić (SDS) je danas u Sarajevu izjavio novinarima da čitava drama nije oko toga na šta će biti potrošen budžet kao novac građana BiH, nego je drama oko toga ko će prigrabiti koju funkciju, odnosno ko će uzeti koji resor i ko će postaviti svog čovjeka na neku poziciju.

Po njegovim riječima, moguće je da i ne bude dogovora „jer vidjeli smo da je to ono što odlučuje u BiH, a ne problemi građana i ne problemi trošenja budžeta“.

"Ne bih se iznenadio da se i sutra iskomplikuje, mada i do sada smo imali mnogo puta takvu situaciju i vidjeli da se stvari 'zatežu do kraja', a onda na kraju da neko od aktera popusti i da to prođe do sljedeće krize koja odmah poslije toga nastupi - naveo je Bosić, javlja Fena.

Dodao je kako vjeruje da će sutra "ovi koji čine koaliciju usvojiti budžet, jer suviše je veliki rizik da neko od njih preuzme na sebe direktno blokadu funkcioniranja BiH“.

Na novinarsko pitanje šta misli ko će kome popustiti kada je u pitanju imenovanje u Upravi za indirektno oporezivanje - SDA HDZ-u, Bosić je kazao da ne očekuje da će HDZ popustiti oko bilo čega "zato što nikada nije popustio“.

"Očigledno ostali akteri popuštaju HDZ-u. HDZ je izgleda pretplaćen na dvije glavne poluge vlasti, to su finansije u BiH na svim niovima i to je pravosuđe u BiH. Očigledno je da ih to prvenstevno zanima i ne vjerujem da će popustiti. Očekuje se da popuste druge strane kao i do sada - kazao je Bosić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...